סקר שנערך בארה”ב העלה שענקית האיקומרס מקבלת את הניקוד הגבוה ביותר כמותג אהוב. חשוב לציין כי הקמעונאית יצאה בניקוד הזה (79 אחוז) שהוא כאמור הגבוה ביותר מתוך-50 מדינות שונות בארה”ב ולא במיקום ספציפי. המעמד הזה מגיע, למרות כל יחסי הציבור הגרועים שהחברה קיבלה בשנה החולפת (2018), ואולי פה המקום להגיד שלפעמים אנחנו כצרכנים מוצאים את עצמנו במקום שאומר שאנחנו אוהבים את המותג (ואת המוצרים ושירותים שהוא מספק) אבל לא בהכרח אוהבים את החברה ומה שהיא מייצגת (ברמת תנאי עבודה, חוזק שוק וסיכונים שהיא מייצרת).
ישנו סיכון להיות במנעד הזה, של מותג אהוב בשל מוצריו ושירותיו- אבל חברה לא אהודה בשל מהלכיה המאיימים- הסיכון טמון בכך שבטווח הקצר חברה כמו אמזון יכולה להרוויח את מקומה בחיי הצרכן, אבל בטווח הבינוני והרחוק היא יכולה להפסיד במגרש הפומבי מצד המשקיעים, הממשלה ואפילו הצרכנים אשר ירגישו שיש בה משהו שמייצר אנטי טראסט. לא בכדי ג’ף בזוס הכריז לאחרונה שאמזון תמות יום אחד, הוא מבין שאולי צריך להחליש את הפופלאריות, על מנת שלא תראה עד כדי כך כגורם מאיים.
קרו לא מעט דברים שמביאים את אמזון לקצה בשנה החולפת : היו לה בעיות בעולם של תעסוקה, והיא נשאלה יותר מפעם לגבי העסקת העובדים שלה והרמה של הטיפול בכל נושא השכר והתגמול. היא הותקפה על כך שהיא משלמת שכר מאוד נמוך לעובדים ומתייחסת אליהם בזילות גבוהה.
בנוסף, היו הרבה ידיעות לגבי נושא המשרדים שלה- HQ2 והדרך שבה טיפלה במיקום של משרדים מובילים נוספים בארה”ב. היו שמועות על כך שאמזון ניסתה לתחר את הערים השונות על מנת לשאוב מהן דטה, ולגרום לקיפול בתנאים של מיסוי וכולי- מה שמגדיר את כוחה ואת היכולת שלה להיות דורסנית מאוד.
לעת עתה, המקום הזה שאמזון תופסת בחיים של הצרכנים, נמצא כמוביל וכגבוה- שכן היא מבססת את עצמה על האמירה של “לשים את הלקוח במרכז ולעבוד ממנו והלאה”- אבל אם זה אומר שהאמירה תבוא על חשבון של עובדים, שותפים וכולי- היא יכולה בעיני להחלש ולהפסיד נקודות זכות משמעותיות.
בעולם של אנטי טראסט ורצון עז ומתגבר בייצור של מערכות אמון- ההבנה של חברה כמו אמזון לא יכולה להתחיל ולהסתיים בצרכן הסופי, היא צריכה לחשב מסלול מחדש ולחשוב על האקו סיסטם כולו.