באמזון יש גישה שקוראים לה ” לעבוד הפוך”, הרעיון הוא להסתכל על הלקוח ולהתחיל ממנו, במקום מה שנהוג יותר להתחיל רעיון או מוצר מפרספקטיבת ההסתכלות של העסק ולנסות להביא את הלקוחות לשם. התפיסה הזו, אשר מושרשת עמוק בתוך התרבות האמזונית של “Working Backwards” מאפשרת להסתכל על כל רעיון ולבנות את החשיבה מהצרכים של מי שאמור להשתמש בחדשנות שלכם.
באמזון, כל אדם שרוצה להגיש אנישטיבה חדשה וזה כולל את כולם, חייב לחשוב על כך בצורה של הכרזת הודעת- PR אשר מהווה כלי פנימי שמגדיר את הרעיון. כל התפיסה מתחילה מהבעיה של הלקוח, כיצד הפתרון יכול לעזור לפתור את הבעיה, ואיך המוצר או השירות יאפשר לייצר דרך חדשה לעשות דברים ולפתור אותם.
הכלי של הודעת יחסי הציבור- אינו סופי מרגע הגשתו, במהלך הפרויקט הוא משתייף כל הזמן עד שהופך לממש טוב. על פי ג’ף בזוס- לעבוד היטב על הודעת יחסי הציבור, שמהווה את התרגום למה שאנחנו רוצים לייצר הינה פעולה הרבה פחות יקרה, מהחלופה- לבנות בפועל את המוצר ולגלות בסופו של דבר שלא ענה על הצרכים ולא הצליח להגשים את עצמו.
“Iterating on a press release is a lot quicker and less expensive than iterating on the product itself .”
הנה לכם הגייד ליין לכתיבת הודעת PR :
כותרת, Heading – השם של המוצר או של השירות על מנת שאנשים יבינו אותו, כותרת אשר מסבירה על מה אתם מדברים (שימו לב אתם ממש לא צריכים להיות אנשי תקשורת, זה אומר שאתם צריכים לדעת להסביר על מה אתם מדברים כי בהירות יוצרת חיבור והבנה).
כותרת משנה- Sub-Heading, לתאר את השוק שהמוצר עונה לו, ואת היתרונות שיש לו- משפט אחד לא יותר.
סיכומון- Summary , לתת תיאור של המוצר ושל התועלות שלו, צריך לקחת בחשבון שהקוראים לא נגישים לשום מידע נוסף על הפתרון הזה ולכן צריך להיות מאוד מדויק.
בעיה- Problem , צריך לתאר על איזו בעיה המוצר עונה ומה הוא פותר.
פתרון- Solution , צריך לתאר את הפתרון בצורה אלגנטית כזו שמבהירה מה אתם מציעים בצורה ברורה.
ציטוט שלנו על המוצר- Quote from You, תחשבו על עצמכם כדובר של המוצר, מה הייתם אומרים לעיתונים על מנת לתאר אותו.
איך להתחיל ?- How to Get Started, צריך לתאר בצורה פשוטה כיצד אתם מתכוונים להתחיל את הפרויקט.
ציטוט של הלקוח- Customer Quote, צריך לנסות לדמיין כיצד יכול להשמע בצורה היפותטית לקוח אשר מתאר את הפתרון ואת ההחוויה כמו גם הבניפיט שקיבל מהמוצר.
סגירה, וקריאה לפעולה- Closing and Call to Action, צריך לקפל את כל הסיפור בנקודות שמאפשרות לקורא להבין מה עושים הלאה.
בכל הסשן הזה, משמעותי לזכור כמה נקודות משמעותית : לשמור את הכל פשוט, שלוש שורות לכל פסקה, אל תהיו יותר מדי טכנים החשיבה חייבת להיות כזו שמתקשרת את הרעיון וגורמת לצד השני להבין על מה אתם מדברים. ובשביל שהרעיון הזה באמת יהפוך לכלי, חשוב מאוד לקחת אותו לעשרה אנשים שונים ולבחון מה הם מבינים.
האינפוטים, יכולים להוות מחוללי השינוי והדיוק באינובציה שלכם ולעזור לשייף את המוצר המוגמר, כשהוא עדיין רק בגדר חלום וככל שיהיה מדויק יותר כך גם הסיכוי שלו להיות מוצלח יותר.
כדאי לכם מאוד גם להקשיב לוידיאו שצירפתי, בו מדברים על התרבות ועל כלי הPR כחלק מהאתגר.