ג’ף בזוס כתב על החברה במכתב למשקיעים בשנת 2016, ועל מכונת ההמצאות של אמזון- החלטתי להקדיש את הדברים האמורים כפוסט בבלוג, על מנת שנוכל “לקפוץ לביקור” במוחו של האיש ולהבין טוב יותר כיצד הוא חושב. אכניס את האימרות, כמו גם אוסיף עליהן דברים משלי.
במכתבו אומר ג’ף- “אנחנו רוצים להפוך לחברה גדולה שיש לה גם- Invention Machine”, מכונת המצאות- לעשות קומבינציה של היכולת המדהימה והאקסטראורדינרית שלנו בשירות של הלקוח. אנחנו עושים זאת עם- המובמנט המהיר של השינוי, יכולת לקיחת סיכונים גבוהה, ושימור אווירת הסטארטאפ בחברה ככלי מרכזי לניהול.
“We want to be a large company that’s also an invention machine…”
בזוס שואל את עצמו ועונה– Can we Do it ? והוא אומר, כן אני אופטימי, יש לנו התחלה טובה מאוד- ואני חושב שהתרבות שלנו שמה אותנו במקום טוב שדרכו נוכל להשיג את המטרות שלנו. אבל אני לא חושב שזה יהיה קל. ישנן מלכודות שאפילו ארגונים שיודעים לעבוד ב-High Performing בתוך חברות גדולות יכולים ליפול, ואנחנו נצטרך ללמוד כמערכת כיצד לבנות את עצמנו בצורה כזו ששומרת עלינו ומגדרת את הסיכון.
פילר מרכזי שמפיל הרבה מאוד ארגונים, הינו האמירה ש-One Size Fits All, וזו דרך לא טובה לקבל דרכה החלטות ולעשות תכנונים כמו גם עיצובים של העסק.
ישנן החלטות שהן בעלות יכולת תוצאתית הרסנית וכמעט בִּלְתִּי הָפִיךְ– וההחלטות הללו צריכות להלקח בצורה מתודלוגית, זהירה, איטית, עם הרבה מאוד הַעֲמָקָה, הירהור והתיעצות. צריך לקחת בחשבון שלפעמים אנחנו הולכים דרך- ולא בהכרח אוהבים את מה שאנחנו רואים, ולא תמיד ניתן לחזור לאחור. אנחנו יכולים לקרוא להחלטה- Type 1 Decisions, אבל משמעותי להבין שרוב ההחלטות אינן כאלה, הן ריברסביליות, וישנה דלת דו כיוונית שמאפשרת לנו לשייף, לשנות, לפתח ולעצב על בסיס הטעיויות שלנו.
אם אנחנו בנויים להיות במגרש המשחקים של-Type 2 Decision, אנחנו לא צריכים לחיות עם התוצאות להרבה מאוד זמן, אלא לפתוח מחדש דלתות ולהכנס שוב פנימה. האופציה של יצירת החלטות בתפיסה של- Type 2 Decision יכולה להפוך את כל השיקולים שלנו והניתוח של הדברים בצורה מהירה, ולהעשות על ידי אנשים פרטיים או קבוצות קטנות.
ככל שארגונים גדלים יותר, ישנו הרגל לא טוב לבנות את הסיסטם עם כלים של החלטות כבדות משקל ולייצר מנגנונים ופרוסס שתומכים את תפיסת קבלת ההחלטות- Type 1 ברוב הדברים שאנחנו עושים, ולהכניס לתוך התפיסה הזו גם החלטות שהיו צריכות להיות באופן טיפוסי טבעי לגמרי ב-Type 2, התוצאה המרה היא – האטה, אי יכולת לקיחת סיכונים מחושבים, כשלון ביכולת לעשות אקספרימנטים בצורה מספיקה, באמזון רוצים להבין כיצד ניתן להלחם בתפיסות הללו שיוצרות עיכוב וגורמות לתזוזות איטיות מדי אל מול האתגרים הגדולים והרצון להפוך לחברה גדולה ומשמעותית חובקת עולם.
“One size fits all thinking will turn out to be only one of the pitfalls- We’ll work hard to avoid it… and any other large organization maladies we can identify..”
למי שרוצה העמקה על העולם של אמזון- מוזמן לפנות אלי וליזום דיון אוף לייני- או הרצאת איכות ועומק בנושא על מנת להבין טוב יותר את אחד הגופים שמשפיעים בשנים האחרונות הכי הרבה על הכלכלה באופן רחב ורובסטי.