הערכות של חברות מחקר ופיננסים מדברות על כך שההכנסות של אמזון מפרסום בשנת-2018 יכולות להגיע ל-4.5 מיליארד דולר. מדובר ב-61 אחוז עליה זאת משנת הפעילות-2017 בה ההכנסות של אמזון מפרסום עמדו על פי ההערכות בסדרי גודל של-2.8 מיליארד דולר.
התחזיות הללו מובאות על ידי–JPMorgan. עוד מדובר על כך שהתחזית ל-2019 הינה שסך ההכנסות של החברה מפרסום יעמוד על-6.6 מיליארד דולר ובכך היא תתחיל להוות תחרות משמעותית לדואפול של עולם הפרסום הדיגיטלי שמנוצח באמצעות גוגל ופייסבוק.
ישנם מספר דרייברים שיכולים לדחוף אל עבר הצמיחה של אמזון בסגמנט העסקי של פרסום בדיגיטל :
מנויי פריים יכולים להוות כוח משיכה משמעותי- למותגים שירצו להשקיע את תקציבי הפרסום שלהם בשביל שיוכלו להגיע לכ-90 מיליון מנויים בפלטפורמה, מדובר בכלי ומנוע משמעותי של אמזון שמניב עליה של-38 אחוז שנה אחר שנה (ב-2016 מספר המנויים עמד על 65 מיליון)- זאת במבוסס על מידע מ- Consumer Intelligence Research Partners. מנוי פריים מוציאים כ-1300 דולר בשנה באמזון, כמעט סכום כפול מכאלו שאינם מנויים. זו אחת הנקודות המשמעותיות שיש לאמזון מול שחקניות כמו גוגל ופייסבוק, שכן מנוי פריים נחשבים ככאלו שנמצאים במינדסט של רכישה ועשויים להחזיר החזר השקעה משמעותי אל מול תקציבי הפרסום.
אמזון מתכננת לייצר פוש רציני בפרסום בשנת 2018, החברה מפתחת אופרינג של פלייסמנט דיגיטלי, זאת סביב עולם האיקומרס שלה וגם מוצרי הוידיאו, היא רוצה לעשות התאמה של האלגוריתם שלה שיסביב סביב אפשרות של פרסום ב-Sponsored של מוצרים, שיופיעו למשתמשים במבוסס האזנה לצרכים שלהם והיסטורית הקניות.
חברות גדולות כמו -WPP שמשחקות תפקיד משמעותי בשוק הפרסום מבינות את השיפט ומתחילות לייצר מומחיות כמן גם להעתיק השקעות של לקוחות לפלטפורמה, בשנת-2017 החברה השקיעה באמזון -200 מיליון דולר, וההערכות מדברות על כך שתרחיב את ההשקעות בין-50-40 אחוז בשנת 2018, זאת על בסיס הוולסטריט ג’ורנל-Link. אומניקום, השחקנית השניה בגודלה בעולם רכש מדיה השקיעה 100 מיליון דולר בשנת- 2017, ומתכננת להכפיל את הסכום עוד השנה. פובליסיס השחקנית השלישית מתכוונת להגדיל את ההשקעות שלה באמזון בשנת- 2018 בחמישים אחוז ולהגיע להוצאה שתעמוד על כ-300 מיליון דולר.
חשוב רק לציין כי אמזון עדיין רחוקה מגוגל ופייסבוק בארנה זו, שתיהן שחקניות גדולות ומשמעותיות- אבל, לאמזון יש שאיפות גדולות וכשהיא מחליטה להכנס לדומיין חדש היא בדרך כלל מצליחה לעשות זאת. לאור העובדות שמדברים על כניסה אפשרית של החברה לפעילות בישראל, הדברים האמורים לעיל אמורים לעניין גם אותנו ! מה גם שנקודת המבט שלנו צריכה להתרחב ואנחנו צריכים להבין ששחקנים כמו- שופרסל יכולים לשחק את המשחק של אמזון ולהפוך גם הם- למדיה תחרותית ולגיטימית שכן היא מחזיקה בגאוגרפיית ישראל בנכסים דומים.