מעניין לראות את היסטוריית ההשקעות של אמזון והרכישות שלה, וללמוד מהדרך שבה היא מתפתחת. אתמקד בפוסט הנוכחי בסקירה של הנושא ואנסה להביא תמונה כוללת אשר תאפשר לקחת אינסייטים ותובנות לאסטרטגיית המיזוגים והרכישות של העסק אותו אתם מובילים. אמזון הינה רוכשת קונסרבטיבית, החברה חושבת במושגים של טווח רחוק- ולא מושפעת וניתנת להסחה על ידי רכישות בואלוציה גבוהה.
לרוב, (למעט רכישות כמו וול פוד מרקט), אמזון נוטה לבצע רכישות קטנות אשר עוזרות לה לסגור פערים מה שמגדיר שאסטרטגיית ה-M&A שלה מאוד מאופקת, אם היא נכנסת למרחבים חדשים לגמרי לרוב החברה עושה זאת באמצעים הקיימים שלה, ועל ידי סגירות מעגל באמצעות רכישות קטנות ומאופקות.
נכון שהרכישה האחרונה של אמזון את וול פוד מרקט לא משקפת את מה שאני מנסה להעביר כמסר ברשומה הנוכחית, ואין ספק שהחברה במקרה זה ניסתה לסגור פערים במהירות ולהדביק את הקצב בדומיין של קמעונאות מוצרי צריכה, על מנת שהיא תוכל להפוך לשחקנית משמעותית בשוק שעומד על כ-700 מיליארד דולר בארה”ב בלבד. העסקה יכולה להפוך את אמזון לענקית בכל הקשור ל-Grocery וחשוב לזכור כי בתוך המהלך קיימת גם-Instacart שבה וול פוד מרקט מחזיקה עשרים אחוז ויכולה לרבד את השירותים שאמזון מספקת.
הדטה לאורך השנים מראה כי אמזון ברמה ההיסטורית הינה הרבה יותר זהירה בכל הקשור לM&A- זאת בהשוואה לענקיות הטכנולוגיה האחרות המתחרות איתה לרוב על זירות דומות. בשנת-2016 למשל אמזון ביצעה רק שש עסקאות, בעוד שאפל כהשוואה עושה בין 8-14 עסקאות בכל שנה. גוגל לאורך השנים הינה ללא ספק השחקן האקטיבי ביותר בכל הקשור לרכישות ומיזוגים, כפי שתוכלו לראות בשקף המוצג לכם מתחת לפסקה זו :
אם בכל זאת מחפשים להבין את הראש של ג’ף בזוס ובמה הוא ישקיע, שווה להתעכב על האמירה הזו שנגזרת ממכתב המשקיעים שכתב ב-2015, מילים אלו מתארות את החלומות של בזוס והדברים שבהם הוא מאמין שצריך להשקיע כחברה :
“A dreamy business offering has at least four characteristics. Customers love it, it can grow to very large size, it has strong returns on capital, and it’s durable in time – with the potential to endure for decades. When you find one of these, don’t just swipe right, get married.“
חלק מהרכישות המשמעותיות ביותר של אמזון כפי הנראה מתאימות לאחד או יותר מארבעת הקריטריונים שג’ף מציג כאן, בין המהלכים הגדולים של אמזון היו- Zappos בשנת- 2009 בעד 1.2 מיליארד דולר, Twitch בשנת 2014, בעד- 970 מיליון דולר, וחברת הרובוטיקה למחסנים שרכשה-Kiva Systems בעד 775 מיליון דולר ב2012.