אם עוזרים דיגיטליים מבוססי קול הם באמת הדבר הגדול הבא- אז, אמזון בהחלט עושה קיק אוף נפלא לרעיון, וכבר מההתחלה מצליחה לייצר פערים משמעותיים אל מול המתחרות וזאת מבוסס דטה ומספרים.
הגרף המככב ברשומה זו מציג כיצד העוזר הדיגיטלי של אמזון– אלקסה מחזיק כבר היום יותר מ-10,000 סקילס והמספר הזה מייצג פי 2 ממה שהיו למכשיר בשנה שעברה (אותן יכולות מהוות בין היתר אפליקציות של צדדים שלישים, אשר מפתחים ישירות על הפלטפורמה של אלקסה).
העובדה שמפתחים צד שלישי מתעניינים ב– Alexa מהווה חדשות טובות עבור אמזון, ואלקסה מצליחה להיות משווקת היטב בקרב מנוי אמזון פריים בארה”ב- זאת כתחרות ישירה לרמקול המחובר של גוגל- Google Home Assistant, המהווה גם הוא כשחקן בעולם של עוזר דיגיטלי מחובר ומבוסס בינה מלאכותית.
אבל, חשוב גם לקחת בחשבון שכמות לא בהכרח מעידה על איכות- להזמין מונית מ-Uber או להזמין ישירות פיצה מהמכשיר מהווה כפונקציות ברורות שיכולות להוסיף ערך רב בשל הנוחות שהן מכניסות לחיים של האנשים, כמו גם החיסכון בזמן, אבל ישנן הרבה מאוד יכולות, Skills רבים באלקסה אשר אינם כל כך שימושיים.
זה למעשה הטרייד אוף של כל פלטפורמה פתוחה- Open Platform, כשיש גישה למפתחים ישנן פונקציות שמפותחות שלא ממש עונות לצרכים של האנשים, ואין זה פלא שרוב הדברים שאנשים עושים עם אלקסה נסבים סביב הדרכים הפשוטות ביותר לביצוע פעולות.
מה ניתן ללמוד מכך ? אין ספק שאלו הימים הראשונים לרעיון של-Voice Assistants, ואם אתם מתכננים לפתח, ולבנות פונקציות קוליות בכל מכשיר שהוא- צריך להמר על דברים שעונים על צרכים בסיסיים של אנשים ובעיקר מקלים ומכניסים נוחות ויוצרים בפועל חיסכון ב-זמן.