לאמזון יש דו”ח סביבתי חדש, אשר מציג נתונים מעניינים שיכולים אולי להשפיע על הדרך שבה אנחנו בוחרים לצרוך כצרכנים- אחד הדברים שהדו”ח מתעכב עליו הינו העובדה שמשלוח בטווח של שני ימים לא טוב ברמה הסביבתית.
אמזון מדברים על כך שהזמנות און ליין, מייצרות שימוש פחות באנרגיה מול האופציה של נסיעה עם הרכב אל החנות, אבל הבנפיט של הרעיון יורד ונופל כשמדברים על משלוחים הרבה יותר מהירים. הזמנה און ליין, יכולה להיות מנוהלת כך שאנחנו יכולים לייצר כלכליות וצמצום המפגעים הסביבתיים באמצעות הורדת כמות הרכבים מהכביש, ולמעשה אנשים מקבלים את המוצרים ממספר רכבים ושיטות שינוע שעוזרות לצמצם.
החברה רוצה למעשה לחשוף את טביעת הרגל הפחמנית שלה במהלך השנה, זאת על מנת לספק לצרכנים ולמשקיעים את האינסייטים שהיא יודעת להפיק מכל הקשור בעסקי השילוח שלה, ואת ההבנה של מחיר השירות הפופולארי שלה- משלוח תוך שני ימים וההשפעות שלו על הסביבה. אמזון שמה יעד שעד-2030 חצי מהמשלוחים שלה יהיו בהגדרה- Net Zero Carbon.
אמזון, מקבלת לאורך שנים לחצים מכל מיני מחזיקי עניין לחשוף יותר אינפורמציה על ההשפעות הסביבתיות שלה, זה אתגר עבור החברה- שמחזיקה כיום יותר מ-100 מיליון מנויי פריים, ולכולם יש גישה לשירות של משלוח תוך שני ימים. כשצרכנים רוצים לקבל את המוצר בתוך שני ימים, קורה משהו שהוא הפוך על הפוך שכן פליטת הפחמן גדלה בשל יותר רכבים ושיטות הגעה אל הלקוח… אם אנשים יחכו שבוע זה יהרוג בפועל רק 20 עצים במקום מאה- זאת על מנת להמחיש לכם את התמונה.
נושאים מעולם של חברה וסושייל, הופכים להיות לדאגה גדולה עבור חברה כמו אמזון, דרך העסקת העובדים- המשכורות וההשפעות הסביבתיות שלה יכולות לגרום לחברה לא לפתח את עצמה בצורה הנכונה- כראייה מה שקרה עם המטה שאמזון רצתה לפתוח בניו יורק. ולכן, נדרש ממנה לעשות חישוב מסלול מחדש (הלכה למעשה, ותרתי משמע)– על מנת שתוכל לקיים את העסק בססטינביליות ובצמיחה.