התמונה של אוגלבי בפתיח של הפוסט, באה להדגיש לנו איזו דרך עברנו בעולם הפרסום- וכיצד המציאות של תקשורת מותגים התפתחה והשתנתה מן הקצה לקצה, למען האמת– כמו שקורה בהרבה תעשיות מסביבנו- אולי אפשר לדייק ולהגיד פחות או יותר בכולן, הן הופכות להיות למבוססות טכנולוגיה עם “רישיון” לעבוד בתחום כזה או אחר.
גם עולם הפרסום והשיווק עבר תמורות גדולות שכן דיגיטל כבר לא מהווה משהו שנמצא בפריפריה, בפרינג’ אלא הופך להיות למרכז העניין- כיום, בישראל ההוצאה על הפרסום עומדת על-37 אחוז לטלוויזיה, 33 אחוז לדיגיטל שמתוך כך שבעים אחוז הולך לגוגל ופייסבוק, ובעולם כל דולר חדש תשעים אחוז ממנו מגיעה לשתי השחקניות הללו.
אנחנו נמצאים אם כך במהפכה אשר מטה את הכף אל עבר העולם הדיגיטלי, וכיום ישנן שתי שחקניות מובילות גוגל ופייסבוק שאוכלות כמו פק מן את העוגה המרכזית והמשמעותית, כשפייסבוק מהווה יותר ויותר איום על גוגל ביכולת שלה לקחת באופן מתפתח וגובר נתחי שוק משמעותיים. אבל, ישנן חדשות “טובות” (או שלא- תלוי איך מסתכלים על כך ומי)- גם אמזון כהרגלה בקודש נכנסת לדומיין זה ומחפשת להפיק תועלת מיכולות הפלטפורמה המדהימות שלה ולהרוויח- גם היא מעוגת הפרסום.
בדוחות הכספיים של הרבעון הראשון בשנה, אמזון דיווחה על מכירות שעומדות על-51 מיליארד דולר, זו עליה שנה אחר שנה של-43 אחוז והרווחים שלה עומדים על-1.6 מיליארד. בתוך הסגמנט של Others בו מוחבאים הרבה פעמים עסקים חדשים, נמצא גם העסק של הפרסום שעל פי הערכות של אנליסטים ראה עליה של-139 אחוז שנה אחר שנה ועלה ל-2.03 מילארד. חברות מחקר כמו JPMorgan מדווחות כי הן מעריכות שהעסק של אמזון מעולם הפרסום יעמוד על-2.8 מיליארד השנה, ויכול לגדול עד-2020 לסכום שעומד על עשרים מיליארד מיליארד, משמע– שחקנית שלישית חדשה חזקה בארנה זו.
לתוך המשחק אמזון מכניסה שיטות וטכניקות חדשות שיכולות לגרום למפרסמים להסיט משאבים אליה, עכשיו היא בוחנת יוניט של מודעה שיכול להמליץ על מוצרים במבוסס מה שהם עשו בפלטפורמה, חיפשו או קנו. המודעות תופענה באתרים שונים של אמזון בהם צרכנים מבקרים.
על פי אינדקס L2 של גרטנר וסקוט גלאווי- ישנם כיום מותגים גדולים שמובילים את הצמיחה של עסק הפרסום האמזוני, ניתן לראות זאת בגרף המצורף הבא :
מותגים כמו ליוויס, ג’ונסון אנד ג’ונסון, אורל בי וג’ילט של פרוקטר ועוד מהווים את עיקר הצמיחה בפלטפורמת המודעות של אמזון.
כשמסתכלים על המספרים בארה”ב, ומבינים שיותר מ-56 אחוז מהגולשים ברשת משתמשים באמזון כמקום להתחיל בו את החיפוש, זה משליך על הסיבות לכך שמותגים מעתיקים את תקציבי הפרסום שלהם לענקית האיקומרס, כך הם יכולים לתפוס את שימת הלב של הצרכנים באופן הרבה יותר ממוקד ומבוסס דטה איכותית שאין במקום אחר.
חשוב לקחת בחשבון, ערב השיחות על כך שאמזון נכנסת לישראל– שבכל קונסטלציה נושא המדיה יהפוך להיות לפקטור משמעותי ויכולת חדשה עבור מפרסמים בתשתית זו.