אמזון משקיעה הרבה באופנה כדומיין מרכזי בו היא מתכוונת לצמוח מבחינה עסקית, אחד המקומות בהם ניתן לראות את ההתקדמות שלה קשור לפטנט שהוגש על ידי החברה, אשר חושף את המחשבות של ענקית הקמאונאות להכנס לתחום יחסית חדש- יצרן כנותן שירות- Manufacturing-as-a-Service. הפטנט מאפשר לאמזון לייצר בגדים תפורים על פי מידה, זאת בצורה יעילה ועל בסיס- On Demand. אם תרצו- אופנה פרסונאלית.
כבר היום אמזון מהווה שחקן מתחזק ומשמעותי בתחום האופנה, לא כולם יודעים שהמחזור שלה מעולם הביגוד, אופנה ואקססוריז – עמד בשנת 2016 על 12 אחוז מסך הרווחים שלה. עם שלושים פלוס מותגים ושירות חדש- Prime Wardrobe Service, היא ללא ספק הופכת לשחקן מרכזי בעסקים הללו. האנשים שצורכים באמזון בגדים לא מהווים שולי רווח גבוה- High Margins, הרבה ממכירות הבגדים באמזון הן סביב בסט סלרים, במחירים נמוכים- ולא ביגוד בהמחרה גבוהה.
הפטנט החדש שאמזון הגישה מרמז על כך שהחברה רוצה לקפוץ רמה, ולמעשה להכנס בצורה יותר אגרסיבית לביזניס הזה. מדובר בפטנט אשר מאפשר לעשות הזמנות של ביגוד מותאם אישית על פי הזמנה, מה שיתן לאמזון את הכוח להפוך ליצרן שיודע להביא את השוק משהו חדש ורענן באמצעות הטכנולוגיה ובכך להגדיל מכירות כמו גם את גובה הסל ומחיר המוצרים הנרכשים.
החדשנות הזו יוצרת סיסטם לבניית רובוט שיודע לגזור בדים שונים בכל צורה, מידה או תַּבְנִית, שַׁבְּלוֹנָה- זאת על פי הצרכים והרצונות של הלקוח- מגולם ברעיון התפיסה שזה יוביל לקוחות לרצות להשקיע בבגדים יקרים יותר דרך הפרייבט ליבל של החברה.
בנוסף, אמזון יכולה לקחת את החדשנות ולהציע אותה כשירות לשאר יצרני האופנה- ובכך לעשות דיפלוימנט מהיר של הטכנולוגיה באופן שייצר מוניטיזציה מסטרים נוסף. כאן נכנסת התפיסה של- Manufacturing as a Service שתעזור לאמזון לבנות שירות עבור גורמים צד שלישי באמצעות Fullfillment By Amazon.
השירות שאמזון השיקה לפני כמה חודשים-Prime Wardrobe נמצא עדיין בבטא, ומהווה את ההימור של החברה בכל הקשור בשירותי מנוי- הסרביס מאפשר לחברים בפרים למדוד את הבגדים בבית שלהם, ולהחזיק אותם אם הם רוצים או מצד שני להחזיר ללא עלות מצידם. אבל זה עדיין לא מבטיח לחברה התפתחות אל עבר בגדים יותר יוקרתיים- תפיסה פרסונאלית ותפורה על פי מידה יכולה לקחת את אמזון את הצעד הנדרש על מנת להגיע לשם.