לפני כמה חודשים כתבתי פה על תאוריה שאני מגבשת שקוראים לה- עולם ללא, וניסיתי לדמות כיצד יכול להראות עולם ללא עובדים, שכן באקו סיסטם שבו אנחנו חיים עם ההתעצמות של החברות הטכנולוגיות, והעובדה שהן חותרות לדיפלוימנט של יותר ויותר רובוטיקה כחלק מהשרשרת- חלק משמעותי ללא ספק נסב על כך שלאנשים לא יהיה מקום עבודה. כבר אז ציינתי שכאוקסימורון דווקא אמזון שנחשבת לחשודה המיידית להחלפת הכוח האנושי במכונות- מייצרת די במפתיע לא מעט מקומות עבודה.
על פי הגרף שיבאתי עבורכם מאתר– Statista ניתן לראות כי אמזון אכן הגדילה את כוח העבודה האנושי שלה באחוזים פנומינאלים. בתחילת השנה החברה הכריזה על התוכניות שלה ליצור 100,000 מקומות עבודה חדשים בפול טיים בארה”ב וזאת עד החציון השני של שנת הפעילות 2018, אבל, מעצם הרכישה שלה את וול פוד מרקט בחורף- עושה רושם כי החברה עשתה קיצור דרך להגעה ליעד שלה.
בין סוף יוני לסוף ספטמבר, ענקית האיקומרס הוסיפה מספר מהמם שעומד על-160,000 עובדים למצבת כוח האדם הגלובאלית שלה, מהם- 90,000 מהווים עובדים של וול פוד מרקט, חשוב לדעת כי אמזון הינה המעסיקה השניה בארה”ב שמחזיקה יותר מחצי מיליון עובדים- אבל באותה נשימה לקחת בחשבון שהמעסיק הראשון בארה”ב עם מספר העובדים הגבוה ביותר הינה וואלמארט והיא כרגע מעסיקה בכל העולם כ-2.3 מיליון עובדים– פער ניכר ומשמעותי מהתחרה הקשה שלה.