בו בשעה שבלו איפרון החליטה לצאת להנפקה, “המשחטה” של אמזון יצאה לדרך ובאמצע יולי הכריזה החברה שהיא נכנסת לעולם של קיטים לארוחות המגיעות אל בית הלקוח- והוא צריך להכין את האוכל מהמוצרים בקופסא. ללא ספק מדובר בהצגת תכלית ליכולת של אמזון להכנס הלכה למעשה בכל חברה, תחום, דומיין אם היא רק מחליטה בכך וזאת באמצעות הפלטפורמה הרובסטית שלה.
כשאמזון הודיעה שהיא נכנסת לעולם של– Pre Prepared Meals Business באמצע יולי, עשה רושם שזה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות בפועל ל-IPO של השחקנית המובילה בתחום-Blue Apron, וזאת לא רק שהשוק הזה עדיין לא מספיק “מבושל” תרתי משמע- צריך לקחת בחשבון שעדיין למרות כל הרעש החיובי סביב הנושא- בלו איפרון אינה רווחית.
הדבר האחרון שבלו איפרון הייתה צריכה על הגב שלה זו תחרות כמו זו של אמזון, שלא רק שיש לה דריסת רגל רובסטית ויכולות נגיעה בהרבה מאוד לקוחות, היא גם יכולה להשתמש בתשתיות המדהימות שלה, ובמקביל היא לא ממש צריכה להיות רווחית מעסקי המזון בזמן הקרוב, שכן כחלק מהאסטרטגיה שלה- כפי שכבר סיפרתי לכם בעבר, אמזון משקיעה בתפיסה לטווח רחוק וגם אם לא תהיה רווחית בשלבים הראשונים, זה לא יהיה אסון מבחינתה.
אין ספק שהיא גם יכולה למנף את הרכישה האחרונה שלה של-Whole Foods Market ככזו שיכולה לעזור לה להיות נגישה לספקי מזון ולפריסה גאוגרפית בה היא יכולה להשתמש בפועל.
משמעותי להבין את הצד של הצרכנים בסיפור, ממחקרים שנעשו בארה”ב על הפרספציה של הצרכנים על התחום של ארוחות מוכנות מראש כשירות- ישנם ממצאים מעניינים המשיתים גם על הסיפור של בלו איפרון וגם על זה של אמזון. הממצאים המרכזיים ממחקר אחד שנערך בארה”ב מראים כי בגדול- משתמשים לא ממש נשארים נאמנים למותג אחד בתחום, ואף לא לרעיון אחד-Link.
החלק החשוב ביותר מעסקי הארוחות, הינו עסק שמתבסס על לקוחות נאמנים- פשוט כי הכסף שנדרש לטובת הבאת לקוחות חדשים שוב ושוב כבד מדי על העסק ולא יצדיק את המודל. אבל מצד שני מדובר במרחב עסקי עם אפשרויות עצומות, ובעוד שכרגע- Blue Apron הינה השחקן הפופולארי ביותר היא לא בהכרח תשמר מובילות כשחקניות כמו אמזון יכולות כאמור “לאכול” אותה מבלי להניד עפעף.
מדובר בתחום בהתהוות ובצמיחה, ועדיין קשה להבין לאן הדברים יתפתחו, מה שבטוח הוא שאתם לא רוצים ליצור ולפתח עסק שדקה אחרי שהוצאתם אותו להנפקה-אמזון החליטה שגם היא מתנסה בו.