הרכישה של אמזון את וול פוד מרקט, יכולה להזיק למותגי מזון. אותה עסקה מדוברת של החברה על סך-13.7 מיליארד דולר תייצר אתגר אמיתי עבור חברות ממותגות מעולם של מזון זאת על פי- הוול סטריט ג’ורנל.
העובדה שאמזון מתעניינת באוטומיזציה של העסק, ובהוזלת העלויות עשויה לעזור ל-Whole Foods לפתור את בעית התמחור שלה (שכן היא נחשבת ליוקרתית ולא רלוונטית לכולם).
וול פוד נאבקת בנושא יוקר המחייה, ונאלצה לסגור תשע חנויות לאחרונה בפברואר- הרבה בגלל שהיא נאבקת בעלויות גבוהות של כוח אדם, של שוק המזון, כמו גם תחרות גדולה מול שחקניות אחרות המציעות חלופות של אוכל אורגני בעלויות יותר נמוכות. כתוצאה, קמעונאית כמו- Costco הצליחה לעקוף את וול פוד, והפכה לשחקן המוביל באוכל אורגני במכירות משנת-2015.
באמצעות פורמאט החנויות החדשות שאמזון מתנסה בהן, למשל היכולת לוותר על כוח אדם פיזי- ולהפוך את הכל לפרוגרמטי בקונספט של- Amazon Go, עשוי לעזור לוול פוד מרקט להוזיל עלויות בצורה משמעותית ולצמצם כוח אדם שיושב על- Payroll משמעותי, שינוי הפרמטרים הללו יכול להוביל להוזלה דרמטית של התפעול בחנויות, כפועל יוצא המחירים המושתים על המוצרים.
בעוד שהמטרה האמיתית של אמזון, בטווח רחוק הינה “לכבוש” את עולם המזון- הרכישה שלה של וול פוד מרקט יכולה לעזור לה ובמקביל להזיק למותגי מזון– חברות כמו קראפט, הינץ וקמפבל כבר עכשיו מרגישות את השינוי, שכן הן נחשפות לעובדה שהצרכנים משתנים ורוצים מזון יותר בריא ואורגני. זה גורם לכך שחלק מהחברות חוות ירידה וצניחה במכירות בשנה האחרונה, בעוד שהמכירות של אוכל אורגני וטרי רק עולות.
אם וול פוד מרקט תוכל לעשות קומבינציה- הכוללת את הצעת הערך שלה בעולם של מוצרים : בריאים, אורגנים וטריים יחד עם הגישה של אמזון לאופרציה בעלויות נמוכות- היא תבנה בפועל בעיה הרבה יותר גדולה לאותן מותגים גדולים.
אמזון יכולה להתחיל לעבוד דרך המותג הפרטי שלה-Private Label Products, כבר כיום ענקית הטכנולוגיה הציגה מגוון של מותגים פרטיים, ובהסתכלות קדימה היא תוכל להשתמש בחנות הפיזית לטובת הבנת הדטה מהלקוחות, וכפועל יוצא לבנות עם וול פוד מרקט קשת רחבה נוספת של מוצרים, תוך כדי שהיא אוספת קונטרול על השרשרת ועל מיתון העלויות.
העובדה שיש צורך עולה וגובר לפתרונות שילוח, ודרכים מהירות יותר למזון להגיע אל לקוחות שרוכשים און ליין, מציגה אתגר טכנולוגיה חדש עבור שחקני הלאסט מייל והלוגיסטיקה. ההערכות הן שהקנייה באון ליין תגבר, אבל יחד עם זאת ידרש לחשוב על פתרונות לוגיסטים אינובטיבים שמאפשרים את הצמיחה הזו.
חברת המחקר נילסן מגישה תחזיות אשר מדברות על כך שהמכירות באון ליין יהוו- 20 אחוז מסך כל המכירות בארה”ב זאת עד-2025, ויעמדו על-100 מיליארד דולר מכל המכירות השנתיות. על מנת שיהיה אפשר לאתגר את היעד הזה ובאמת לעמוד בו- חברות השילוח חייבות לחשוב מחדש על הדרך שבה פתרים את נושא הלאסט מייל והלוגיסטיקה, במיוחד במיקוד בנושא עולם מוצרי הצריכה והמזון.
העובדה שמדובר בפתרונות יקרים-תוביל שחקני מכירה באון ליין בעולם של מזון, לאמץ פתרונות של שילוח במבוסס טכנולוגיות חדשניות כבר בשלב מוקדם, שילוחים כמו-Drones ושימוש ברובטיקה שיוכלו להוריד את העלויות של האופרציה.