צעדים שחברת הפרסום הגדולה בעולם עושה, מעידים על כך שהיא נערכת לפוטנציאל שוק שקיים בעסק המודעות והפרסום של אמזון. החברה מחזיקה סוכנות מתמחה בפרסום באיקומרס אותה רכשה לאחרונה. WPP מהווה את גוף הפרסום הגדול ביותר בעולם, וכבר בעבר שמענו את מרטין סורל- מי שמוביל את החברה, מעיד על כך שהסיבות לשינה הלא טובה שלו בלילה אינן נובעות בהכרח משתי השחקניות והדומיננטיות כיום בשוק- גוגל ופייסבוק, אלא דווקא הפוטנציאל שיש לאמזון לשלוט בעולם המדיה.
החברה אותה רכשה WPP נקראת– Marketplace Ignition, גוף יעוצי אשר עוזר למותגים להגדיר את אסטרטגיות הפרסום שלהם באיקומרס ובמיוחד במיקוד באמזון. בהרבה דרכים, אמזון יכולה להפוך להיות לשחקן מוביל ומשמעותי כחלק מפרוטפוליו ענקיות הפרסום בדיגיטל- יש לפלטפורמה יכולות פרוגרמטיות וכלים שכבר היום קיימים ומאפשרים לה להתקפל אל השוק, החברה יכולה להשתמש ב-Infrastructure שלה בטכנולוגיות, בכלים המשוכללים וכמובן לא פחות חשוב בדטה ובסקילס הרבים שיש לה בעולם של בינה מלאכותית ומאשין לרנינג.
כל אלו יחד עם מועדון המנויים הגדול שלה- אמזון פריים, הופכים אותה לשטח פרסומי מדהים שיכול למנף עבור מותגים את הצרכים השיווקים שלהם- זאת בטירגוט איננטלגנטי ועמוק מול צרכנים עליהם יש מידע מלא צרכני שמביא לפתחם גם את ה”Intent” הכוונות, וגם את ה-Infinity, תחומי העניין שלהם.
אמזון מהווה איום גדול מול שחקניות כמו גוגל ופייסבוק, וברגע שהיא תחליט לפעול בכיוון אגרסיבית המנעד של השוק ישתנה, ויהיו בו הרבה שיפטינג של דולרים בכל הקשור לפרסום דיגיטלי. ההבנה צריכה להיות שאמזון מהווה כיישות און ליין המובילה באופן ישיר ליצירת מכירות ואין-Holy Grail יותר חזק מזה כשמדובר בפרסום דיגיטלי. אמזון מהווה את השחקנית עם הפוזישניג הטוב ביותר למנף את הרכישות של הצרכנים, ואת הדטה שלהם זאת לטובת טירגוטים הרבה יותר חכמים ומדויקים.
Amazon סימנה לה את המרחב הזה, ויכולה להגיע להכנסות שעומדות על-5 מיליארד דולר עד-2018, זאת על פי הערכות של-Morgan Stanley. אלו למעשה הערכות זהירות שלוקחות בחשבון שגוגל ופייסבוק שולטות כיום בתעשיית הפרסום- 65 מכל המדיה הדיגיטלית בעולם עובר לשתי הפלטפורמות, כשיותר חשוב מכך כל הגדילה בדיגיטל כרגע מנותבת אל שתיהן.
ההכנסות של גוגל ב2016 עמדו על 89 מיליארד דולר והערכות הן שההכנסות תעמודנה ב-2018 על-125 מיליארד דולר, בעוד שההכנסות של פייסבוק ב-2016 עמדו על-27 מיליארד דולר והערכות הן שתעמודנה על 49 מיליארד דולר. לאמזון יש תנאים להצליח במאבק אל מול ה-Digital Duopoly,יחד עם יכולות האיקומרס שלה, אבל זה לא בהכרח יהיה פשוט ויקח זמן וביסוס על מנת לעמוד בכך.
מדובר בשיעור חשוב שגם אנחנו צריכים לקחת אל גאורפיית ישראל שכן ככל שהאיקומרס יתחזק בגזרה המקומות- גופים כמו שופרסל וסופרפארם-הם יכולים להפוך לגופי מדיה מתחרים, לערוצים המקובלים כיום במדיה הדיגיטלית ולייצר את אותם תנאי הצלחה שיש לאמזון כיום וקדימה.