מחקר מעניין מצא כי קמעונאיות מזון צריכות לדעת להיות במעורבות עם מנוי אמזון פריים, למרות שאמזון באופן ברור ואינקרמנטלי מהווה תחרות עבור קמעונאים מתחום מוצרי הצריכה והמזון, המחקר משקף כי ענקית האיקומרס גם מייצרת הזדמנות עבור חברות שרוצות להצמיח את המכירות שלהן באון ליין, זאת על פי-Gfk. הסיבה לכך הינה כי מנוי אמזון פריים מבקרים יותר באתרי איקומרס מצרכנים אחרים, וזאת כולל אתרים של מזון ומוצרי צריכה- המשמעות היא שהם מתנהגים כך באופן בולט ושונה לחלוטין מצרכנים שאינם מנויים באמזון פריים.
מנוי פריים באופן ממוצע מבקרים באתרים של קמעונאים פי חמישים ממי שאינם מנויים, ומשקיעים פי חמש שעות בקניות און ליין אל מול צרכנים שאינם-Amazon Prime. יש חשיבות למספר הזה, שכן צריך לקחת בחשבון שמי שעושה מנוי לשירות דיגיטלי כמו אמזון פריים באופן טבעי משנה את ההתנהגות הצרכנית אשר הופכת להיות להרבה יותר דיגיטלית.
המחקר גם מצא– כי מנוי פריים כפי הנראה יבקרו יותר באתרים של קמעונאי מזון ומוצרי צריכה, 32 אחוז מחברי פריים מעידים כי הם מבקרים באתרי קמעונאי מזון או באפליקציות, זאת אל מול 25 אחוז שמייצגים צרכנים שאינם מנויים על אמזון פריים.
הדטה משקפת ומרמזת על כך שאפשר לפתות את מנוי פריים אל עבר אפליקציות ואתרים באמצעות תוכניות נאמנות חכמות והטבות יחודיות. אחרי הכל אלו צרכנים שכבר נרשמו לאמזון פריים והתרגלו לרעוין של תוכנית מנויים דיגיטלית, אשר מנגישה להם אפשרויות שונות של הטבות ודרכים לחסוך באמצעות משלוחים חינם או הנחות שחשופות אך ורק לחברים במועדון. חשוב להתעכב על הנקודה הזו שכן היא מנכיחה לנו את הרעיון שישנה קבוצה גדולה של צרכנים שבתנאים של מועדון עוטף כמו אמזון פריים- תהיה מוכנה לייצר מערכות יחסים מחייבות עם המותג ובכך שתיוצר מערכת יחסים דיגיטלים עם מועדון תושפע ההתנהגות של הצרכן והוא יהפוך ליותר דיגיטלי.
שוק מוצרי הצריכה בארה”ב עומד על כ-700 מיליארד דולר וישנן תחזיות אשר מדברית על צמיחה בורטיקל זה של התעשיה בשנים הקרובות, נילסן פרממה מחקר בתחילת השנה שמשקף תחזיות של מכירות מוצרי צריכה באון ליין שיגדלו ל-100 מיליארד דולר עד 2025, ומחקר נוסף של מורגן סטנלי מדבר על כך ש-26 אחוז מהתושבים בארה”ב מתכוונים לרכוש און ליין מוצרי צריכה כבר בשנה הקרובה.
אמזון ללא ספק מחפשת לטרגט את השוק הזה- ואת הפוטנציאל שלו במיזמים שונים כמו- AmazonFresh עצם העובדה שהיא מנכיחה את הכוונות שלה צריכה להשפיע על קמעונאי מזון ועל היכולת שהם בונים בארנה הדיגיטלית.
אין ספק שישראל שונה, כי אמזון לא משחקת תפקיד מרכזי בחיים של הצרכנים, אך העובדות הכוללות הללו צריכות להשפיע גם על המגרש הביתי ברמת חילוץ התובנות וההפנמה של השינוי בהרגלים ובתהנהגויות של הצרכנים- כל אלו צריכים לעזור לבסס היפותזה חדשה לגבי הדרך בה יתעצב מסע הלקוח הצרכני בשנים הקרובות.