כמה שזה נשמע לנו מוזר לפני כמה שנים כשהתחילה השיחה על כך, עושה רושם שהרעיון של משלוחים באמצעות מטוס קטן ללא טייס הופך למציאות. אמזון הציגה לאחרונה את היכולת שלה בכל הקשור למהלך בדמונסטרציה ציבורית.
בכנס של אמזון בקליפורניה אשר עוסק ברובוטיקה , הציגה החברה את יכולות השילוח שלה באמצעות Drone הקרויות-Prime Air Drone Delivery System. זו הייתה הפעם הראשונה שהיא עושה זאת בצורה פומבית ומבצעת את השילוח בלייב בארה”ב.
השילוח נעשה באוטומיזציה מלאה, והצליח לייצר משלוח בהצלחה- כך למעשה קיבלנו תמונה על איך יראו חיינו עם מטוסים קטנים ללא נהג המשלחים לנו דברים ממקום למקום, ועל האיקוסיסטם של- Drone אשר יכול לעזור לפתח ולנהל את האתגרים של ה-Last Mile.
אמזון מפתחת את הרעיון של Drones במשך שנים, והחומרה שפיתחה התבגרה ומאפשרת לעשות ניסויים שונים, גם בארה”ב וגם מעבר. ישנן חברות נוספות שעובדות על הרעיון ויוזמות ומפתחות יכולות של שילוח באמצעות-Drones, לדוגמא- חברת הדלק וחנויות הנוחות- 7-Eleven אשר השיקה תוכנית ניסיונית של המיזם שלה בנאבדה, או בסין- ענקית האיקומרס JD.com התחילה לייצר שילוח בפרובינציה אחת זאת לטובת ניסוי כלים של היוזמה. גם חברת האם של גוגל- Alphabet חברה עם-Chipotle בוירג’יניה ומנסה לבנות קונספט משותף של שתי החברות.
בעוד שאמזון כל הזמן משביחה את יכולות החומרה שלה, זה לא מה שעוצר מהפרויקט מלהתקדם הרבה יותר מהר, יש שני אזורים עיקריים שמונעים מהרעיון לפרוץ את השוק ולהפוך להיות מסחריים :
העיכוב הראשון, היכולת לנהל ולתמוך בשירותים של Drones- חברות שרוצות לנהל סוג כזה של שירות תצטרכנה לחשוב על ניהול חכם של המרחב, שכן לא יהיה רק רכב אחד באוויר, אלא אופרציה של כמה מטוסים יחד. הרכבים האווירים הללו יצטרכו להיות מנהולים באמצעות חברת שילוח, אשר יכולה להתגבר על דברים שונים שיכולים לקרות בדרך- מכשולים פיזיים, הטענה של בטרייה, וניהול המרחב האווירי. חברות גדולות כמו-Verizon בונות פרוטפוליו של יכולות בתחום זה וזאת לטובת יצירת האקו סיסטם הזה בצורה בטוחה ואופרטיבית.
העיכוב השני, צריך לקחת בחשבון ש-Drone הם למעשה מטוסים קטנים, וישנה הסוגיה של הרגולציה שמחויבת פתרון- בארה”ב מדובר על ה-FAA ארגון המגדיר את המיזמיים שניתן לפתח במרחב האווירי- Federal Aviation Authority, מטוסים שרוצים לטוס במרחב האווירי חיביים לקבל רשות מה-FAA אם הם רוצים לעשות זאת. לעת עתה אין עדיין אישור רגולטורי שמאפשר יוזמות כאלו בצורה מסחרית, וזו אחת הסיבות המרכזיות שחברות מבוססות מארה”ב מחפשות לייצר פרויקטים נוספים ולבחון אותם מחוץ לאמריקה- זאת לטובת יצירת ארגז חול של נסיינות והוכחת יכולות במקום שיש בו הרבה יותר גמישות.