מרחב משמעותי מסומן עבור אמזון הינו עולם הפרסום, והפוטנציאל של הפלטפורמה להרוויח מדומיין זה תזרים שצומח ומתפתח מייצר דאגה בקרב גורמים שונים. הבעלים של אחת מהסוכנויות הגדולות ביותר בעולם, מרטין סורל- הביע לאחרונה את הדאגות שלו בכל הקשור להתפתחות של אמזון בורטיקל.
כששאלו את סורל מה גורם לו לא לישון טוב בלילה– התשובה שלו היתה אמזון. הסיבות לדאגות של מרטין נסבות סביב העובדה שענקית הקמעונאות האיקומרסית שחולשת כמו תמנון על מגוון רחב של תחומים מחזיקה את היכולת לעשות שיבוש משמעותי בכל הקשור לתעשיית הפרסום, זאת עם כמויות הדטה הענקיות שיש לה על הלקוחות, ועומק הידיעה שיש לה בכל הקשור לצרכנות. (למי שלא יודע-מרטין סורל הוא הבעלים והמנכ”ל של-WPP חברת הפרסום הגדולה ביותר בעולם, אשר תחתיה חברת המדיה- Group M, גוף מדיה עצום החולש על ארבע חברות שונות מתחום המדיה).
בסקירה אחרת אותה פרסמתי בבלוג זה, הרחבתי על הדומיינים בהם אמזון יכולה להתמקד ולהתפתח דרכם בשנים הקרובות, גם עולם ה-Advertising היווה חלק מהתחזיות- Link. פרסום און ליין מהווה מרחב, (עליו ארחיב בבלוג זה הרבה)- ההערכות הן שאמזון עושה מפרסום און ליין כיום כמיליארד דולר בשנה, וזאת רק מפעילות מאוד בסיסית של מודעות ממומנות במרקטפלייס.
אלו הימים הראשונים לעסק הפרסום עבור אמזון. עסקי המודעות כיום מכניסים לאמזון כ-1.3 מיליארד דולר זאת נכון לשנת 2016, עליה של- 60 אחוז משנת הפעילות הקודמת. אם משווים זאת למה שגוגל מגלגלת- 79 מיליארד דולר ופייסבוק כמעט-27 מיליארד, ניתן להבין למה זו רק נקודת הפתיחה.
אמזון יכולה להפוך למקום הסקסי והחדש עבור מפרסמים, ככל שאמזון מכניסה יותר ויותר כלים פרוגרמטים לתוך השוק, ומשתמשת בכוח של הדטה שיש לה על היוזרים, ויש לה כמובן את נכס הבידור- Prime Video, כמו גם את כל היסטורית הצרכנות והטרנזקציה- אשר מעידים באמצעות הData על מי אנחנו ומה אנחנו צריכים. כל אלו יחד למעשה יוצרים הזדמנות מדהימה לטרגט את מנויי הפריים בצורה מדויקת ולפתח פרסום המבוסס על אנשים, אפשר לקרוא לכך- המעבר מפריים טיים לאמזון פריים.
אמזון יודעת כיצד אנחנו קונים, ההתנהגות של הצריכה בקרב הקונים הינה כלי משמעותי וחשוב מאוד עבור אנשי שיווק, והיא, אמזון יכולה למנף את היכולת הזאת ולבנות את עסק המודעות שלה, במבוסס הידע שיש לה על הלקוחות הנאמנים שלה.
עובדה זו יכולה למשוך דולרים חדשים ורבים מעסקי החיפוש של גוגל, ומעסקי הפרסום שמאפשרים למשווקים להאזין לצרכים של האנשים ולטרגט אותם בהתאם, אחרי הכל- 55 אחוז מהקניות באון ליין מתחילות מחיפוש ישיר באמזון זאת נכון ל-2016 בארה”ב, מדובר בעליה משנת 2015 בה האחוז עמד על-44. במקום הזה בדיוק אמזון הופכת לתחרות מול ענקיות פרסום כמו גוגל שכן היא מעצבת את עצמה כאינסטנציה של החיפוש אשר משפיע ומייצר בפועל התנהגויות צריכה.
אמזון יכולה לעקוב אחר משתמשים באמצעות כל המסכים, מגוון המכשירים בהם הם גולשים באינטרנט, זה אומר יש לה את ה-Positioning לדלוור יכולות טירגוט מאוד מאוד גבוהות- במכשירי מובייל וכמובן במכשירים מחוברים כמו-Echo.
לאמזון גם יש את הכוח לשווק מודעות כמעט בכל פורמט– דיספלי, וידיאו, אודיו ( נתון משמעותי וחשוב לאור השיח על משמעות הקול כUI לנגיעה בצרכנים)- וכמובן, שהנגישות לטכנולוגיות הAd-Tech מאפשרות לה לייצר טירגוט ופרסום באופן פרוגרמטי. אם הגעתם עד לכאן, אתם בטוח כבר מבינים, למה מרטין סורל לא ישן טוב בלילה.